Начало Болести и Лечение
Болести и Лечение
Хроничен гноен отит – прогресивно заболяване водещо до глухота
otitХроничен гноен отит – прогресивно заболяване водещо до глухота
Хроничния гноен отит може да засегне, както най-малките бебенца така и хора в работоспособна възраст или възрастни хора. В медицинската практика това заболяване се нарича още холестеатом и епитимпанит.
 
Летен грип – симптоми
грипС настъпването на лятото и затоплянето на времето много хора смятат, че е отминала опасността от вирусни заболявания и грипни инфекции. Истината е малко по-различна горещите месеци крият също толкова опасности за здравето на човек както студените зимни дни.  През месеците юли и август броя на заболелите от летен грип рязко се покачват, алармират епидемиолозите, а в края на август започва завишаване на болните от хепатит А.
 
Хемороиди при жените
хемороидХемороиди при жените
Въпреки, че приемаме хемороидите за заболяване, всеки човек има хемороиди. Това са подобни на възглавнички вени, които лежат под мембраната на лигавицата, обгръщаща най-долната част на правото черво (ректума) и ануса. Заболяването  хемороиди, които много от нас наричат за по-накратко хемороиди представлява отпускане на вените (възглавнички) в резултат на което се подуват. Процеса е много подобен на разширените вени на краката. Някои лекари приемат, че появата на заболяването хемороиди е в резултат на нашата еволюция  и най-вече на изправения ни начин на живот, защото тези вени се борят непрекъснато да върнат кръвта обратно към сърцето.
 
Слънчева алергия - Симптоми
slynce i alergiqМного от нас жените обичат да прекарват дълги часове под галещите слънчеви лъчи, но около 15% от хората на земята имат притеснения да се изложат на пряка слънчева светлина, защото страдат от т.нар. слънчева алергия. Въпреки, че масово се използва термина слънчева алергия, той не е правилен, защото тук не говорим за истинска алергия и механизма на реакция на кожата не е сходен с този при алергичната реакция. Специалистите са на едно мнение, че По-подходящо за слънчевата алергия би било да се нарича светлинна уртикария или полиморфна светлинна дерматоза.
 
Гнойна ангина - симптоми и лечение
gnoina anginaГнойна ангина - симптоми и лечение
Гнойна ангина е остро инфекциозно заболяване, което засяга небцовите сливици. Латинското наименувани на заболяването е тонзилит. Различават се три вида ангини - остра, подостра и хронична.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 39
отслабване с лепенки

Още по темата